Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Mięso dokładnie oczyścić z błonek i delikatnie umyć.
Do dużego garnka wlać 3-3,5 litra wody. Dodać sól, pieprz czarny w ziarnach, cukier, majonez, musztardę, rozgniecione ząbki czosnku, przekrojoną na pół cebulę, ziele, listki laurowe. Czosnku ani cebuli nie trzeba obierać. Pomieszać, najlepiej rózgą. Majonez ładnie rozprowadzi się w wodzie.
Włożyć mięso do zalewy i garnek postawić na gazie. Garnek musi być przykryty. Gotować 10 min od zagotowania. Wyłączyć gaz i pozostawić do całkowitego wystudzenia ok 6-7 godz. Następnie powtórzyć czynność. Gotować 10 min i pozostawić do całkowitego wystudzenia. Wyjąć mięso z zalewy i osuszyć papierowymi ręcznikami. Mięso jest gotowe. Można kroić, zajadać.
Smacznego.
Nazwę dałam ekologiczny, ze względu na kurze jajka od kurek zielononóżek (wes...
Odsłon: 2108
Bardzo smaczna i podzielna zapiekanka.
Odsłon: 108
Polędwiczki z indyka przygotujecie w kilka chwil. Duszone w śmietanowym sosi...
Odsłon: 145
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 587848
Bardzo smaczna i podzielna zapiekanka.
Odsłon: 108
Polędwiczki z indyka przygotujecie w kilka chwil. Duszone w śmietanowym sosi...
Odsłon: 145
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 587848
Składniki
Mięso dokładnie oczyścić z błonek i delikatnie umyć. Do dużego garnka wlać 3-3,5 litra wody. Dodać sól, pieprz czarny w ziarnach, cukier, majonez, musztardę, rozgniecione ząbki czosnku, przekrojoną na pół cebulę, ziele, listki laurowe. Czosnku ani cebuli nie trzeba obierać. Pomieszać, najlepiej rózgą. Majonez ładnie rozprowadzi się w wodzie. Włożyć mięso do zalewy i garnek postawić na gazie. Garnek musi być przykryty. Gotować 10 min od zagotowania. Wyłączyć gaz i pozostawić do całkowitego wystudzenia ok 6-7 godz. Następnie powtórzyć czynność. Gotować 10 min i pozostawić do całkowitego wystudzenia. Wyjąć mięso z zalewy i osuszyć papierowymi ręcznikami. Mięso jest gotowe. Można kroić, zajadać. Smacznego.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Makaron z pesto i suszonymi pomidorami
Dania główne
Zapiekane ziemniaki, koper włoski z kulkami mięsnymi i serowymi
Dania główne
Kotlet schabowy
Dania główne
Zrazy Magdy Gessler
Makaron z pesto i suszonymi pomidorami
Przygotowanie tego dania zajmuje mniej niż 30 minut, dlatego przygotuj ten ma...
Odsłon: 6
Zapiekane ziemniaki, koper włoski z kulkami mięsnymi i serowymi
Bardzo smaczna i podzielna zapiekanka.
Odsłon: 108