Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mam dla was kolejny mój pomysł na słodkość lepszą niż pieczone
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5659
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 949
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 245
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 34818
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 100
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5659
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 949
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 245
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 34818
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 100
Składniki
Do miski wsypać mąkę dodać po bokach resztę składników a przez środek mąki zrobić wgłębienie i wsypać suszone drożdże oraz po pół łyżeczki mąki i cukru zalać 5 łyżkami ciepłego mleka i wymieszać pozostawić do momentu pracy drożdży
Z przygotowanego ciasta odrywać kawałki ciasta rozciągnąć go i kłaść po pół łyżeczki powideł zawinąć i uformować kuleczkę, ułożyć na ściereczce i pozostawić do wyrośnięcia
Wyrośnięte bułeczki wkładać na gotującą się wodę i od czasu zagotowania się wody już z bułkami gotować na średnim ogniu małego palnika z obu stron po 10 minut aby w środku bułki nie były surowe
Ugotowane słodkie bułki podawać z kwaśną śmietaną i można dodać dowolne owoce