Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mam dla was kolejny świetny przepis na przepyszne bułki drożdżowe z jabłkiem i śmietaną, chcecie ? więc zapraszam pod podanym linkiem do zapoznania się z przepisem
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 981
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 37
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 1291
po prostu wspaniałe ciasto Latte Macchiato. Jedno z najpyszniejszych jakie są...
Odsłon: 248
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 6206
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 981
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 37
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 1291
po prostu wspaniałe ciasto Latte Macchiato. Jedno z najpyszniejszych jakie są...
Odsłon: 248
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 6206
Składniki
Do roztrzepanych widelcem jajek dodać wszystkie składniki oraz jabłko starte na tarce jarzynowej i wszystko wyrabiać na jednolitą masę następnie wlać olej i także wyrobić a w trakcie końcowego wyrabiania z olejem dodać jeszcze dwie łyżki maki
Z gotowego ciasta formować za pomocą posypanych rąk mąką małe kuleczki, układając je na blaszce od piekarnika wyłożonej papierem do pieczenia i pozostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia
Wyrośnięte bułeczki wstawić do nagrzanego piekarnika ustawionego na 180 stopni i piec 20 minut w zależności od piekarnika. Po upieczeniu wyjąć z piekarnika i pozostawić do ostygnięcia
Gotowe bułeczki miękkie i super wilgotne można również podać z dowolną marmoladą i zimnym mlekiem do popicia