Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto dla wielbicieli słodkiego cappuccino
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2192
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 123
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 184
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 181
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2192
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 123
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 184
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 181
Składniki
Białka ubić na sztywno, dalej ubijając dodawać stopniowo cukier następnie żółtka i przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Formę do pieczenia (u mnie 24x24cm) wyłożyć papierem do pieczenia lub wysmarować masłem i posypać bułką tartą. Na formę wylać ciasto. Piec ok 30 minut w temp 170-180 stopni. Wystudzić.
Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie. Odstawić do ostygnięcia. W tym czasie jajko utrzeć dokładnie z cukrem pudrem, stopniowo dodawać masło. Kiedy masa będzie gładka dodawać na przemian mleko w proszku i serki homogenizowane. Na końcu dodać żelatynę. Upieczony biszkopt pozostawić w formie, nasączyć go lekko cappuccino. Na biszkopt wyłożyć połowę masy. Herbatniki namaczać w cappuccino i ułożyć na masie, przykryć pozostałą warstwą kremu. Wierzch ciasta posypać cappuccino. Wstawić na godzinę do lodówki.