Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kluseczki z kaszki kukurydzianej z dodatkiem parmezanu, czosnku i ziół to pro...
Odsłon: 12
Pyszne i chrupiące zapiekanki z pieczarkami i surówka
Odsłon: 872
Charczo to tradycyjna zupa gruzińska, która jest wyjątkowo pożywna i syci na...
Odsłon: 160
Kluseczki z kaszki kukurydzianej z dodatkiem parmezanu, czosnku i ziół to pro...
Odsłon: 12
Pyszne i chrupiące zapiekanki z pieczarkami i surówka
Odsłon: 872
Charczo to tradycyjna zupa gruzińska, która jest wyjątkowo pożywna i syci na...
Odsłon: 160
Składniki
Biszkopt: Ubijamy białka, dodajemy żółtka z cukrem i ubijamy dalej. Dodajemy przesianą mąkę z proszkiem (bardzo ważne, żeby mieszać łopatką, a nie mikserem, bo nie wyrośnie). Na koniec dodajemy przesiane kakao. Pieczemy ok 30 minut w temperaturze 175 stopni. Biszkopt przekrawamy na 2 części
Placek kokosowy: Białka ubijamy z cukrem, dodajemy kokos z proszkiem do pieczenia i lekko mieszamy. Pieczemy w tej samej formie co biszkopt w temperaturze 175 stopni ok 30 minut.
Masa: Mleko, cukier, budyń, mąkę, cukier waniliowy, żółtka wymieszać i ugotować budyń. Masło utrzeć na puch, dodać wystudzony budyń i kawę ciągle ucierając.
Na biszkopt dajemy część masy kładziemy placek kokosowy ,resztę masy i drugą część biszkoptu.Polewamy polewą.