Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 103
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2994
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3996
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 800
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 103
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2994
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3996
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 800
Składniki
Biszkopt: Ubijamy białka, dodajemy żółtka z cukrem i ubijamy dalej. Dodajemy przesianą mąkę z proszkiem (bardzo ważne, żeby mieszać łopatką, a nie mikserem, bo nie wyrośnie). Na koniec dodajemy przesiane kakao. Pieczemy ok 30 minut w temperaturze 175 stopni. Biszkopt przekrawamy na 2 części
Placek kokosowy: Białka ubijamy z cukrem, dodajemy kokos z proszkiem do pieczenia i lekko mieszamy. Pieczemy w tej samej formie co biszkopt w temperaturze 175 stopni ok 30 minut.
Masa: Mleko, cukier, budyń, mąkę, cukier waniliowy, żółtka wymieszać i ugotować budyń. Masło utrzeć na puch, dodać wystudzony budyń i kawę ciągle ucierając.
Na biszkopt dajemy część masy kładziemy placek kokosowy ,resztę masy i drugą część biszkoptu.Polewamy polewą.