Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna chałka drożdżowa. Polecam spróbować z mlekiem. Poniżej przesyłam banalnie prosty przepis. Smacznego!!!
Miska, blaszka i papier do pieczenia
Serdecznie witam i zapraszam na przepyszną młodą kapustę z klopsikami, którą...
Odsłon: 205
Smaczny i szybki deser z trzech składników.
Odsłon: 131
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 27769
Pyszne, wyjątkowo kruche i delikatne rogaliki z powidłami śliwkowymi. Są idea...
Odsłon: 112
Serdecznie witam i zapraszam na przepyszną młodą kapustę z klopsikami, którą...
Odsłon: 205
Smaczny i szybki deser z trzech składników.
Odsłon: 131
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 27769
Pyszne, wyjątkowo kruche i delikatne rogaliki z powidłami śliwkowymi. Są idea...
Odsłon: 112
Składniki
Zaczynamy od zrobienia zaczynu. Mieszamy drożdże, cukier i letnią wodę, a następnie odstawiamy na 10 minut.
Mąkę, sól, cukier i wodę mieszamy w misce i dodajemy gotowy zaczyn. Zarabiając ciasto dodajemy powoli olej.
Po wyrobieniu ciasta odstawiamy go na godzinę.
Po wyrośnięciu ciasta dzielimy go na kawałki (mi wyszło 7 chałek). Każdy kawałek wałkujemy i splatamy tak jak na zdjęciu. Odstawiamy na pół godziny.
Po tym czasie chałki smarujemy jajkiem. Można je posypać sezamem. Gotowe słodkie bułki wkładamy do piekarnika na 180 stopni na 30 minut z termoobiegiem. Smacznego!!!