Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna chałka drożdżowa. Polecam spróbować z mlekiem. Poniżej przesyłam banalnie prosty przepis. Smacznego!!!
Miska, blaszka i papier do pieczenia
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 10157
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 585
Koktajl jest bardzo prosty i szybki w przygotowaniu. Jeśli ktoś nie przepada...
Odsłon: 47
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 227
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 10157
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 585
Koktajl jest bardzo prosty i szybki w przygotowaniu. Jeśli ktoś nie przepada...
Odsłon: 47
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 227
Składniki
Zaczynamy od zrobienia zaczynu. Mieszamy drożdże, cukier i letnią wodę, a następnie odstawiamy na 10 minut.
Mąkę, sól, cukier i wodę mieszamy w misce i dodajemy gotowy zaczyn. Zarabiając ciasto dodajemy powoli olej.
Po wyrobieniu ciasta odstawiamy go na godzinę.
Po wyrośnięciu ciasta dzielimy go na kawałki (mi wyszło 7 chałek). Każdy kawałek wałkujemy i splatamy tak jak na zdjęciu. Odstawiamy na pół godziny.
Po tym czasie chałki smarujemy jajkiem. Można je posypać sezamem. Gotowe słodkie bułki wkładamy do piekarnika na 180 stopni na 30 minut z termoobiegiem. Smacznego!!!