Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Połączenie sera, wiśni i chałwy zadowoli nie jedno wybredne podniebienie.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1006
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 893
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12703
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1006
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 893
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12703
Składniki
Białka oddzielić od żółtek i ubić z nich pianę.
Białka oddzielić od żółtek i ubić z nich pianę.
Pod koniec ubijania dodać cukier kryształ i cukier waniliowy, delikatnie wymieszać.
Pod koniec ubijania dodać cukier kryształ i cukier waniliowy, delikatnie wymieszać.
Cały czas delikatnie mieszając dodawać po żółtku.
Cały czas delikatnie mieszając dodawać po żółtku.
Na sam koniec dodać mąki z proszkiem do pieczenia i wymieszać do połączenia się składników.
Na sam koniec dodać mąki z proszkiem do pieczenia i wymieszać do połączenia się składników.
. Gotową masę wylać na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę.
. Gotową masę wylać na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę.
Piec 30 minut w temperaturze 180 stopni bądź do suchego patyczka. Biszkopt wystudzić.
Piec 30 minut w temperaturze 180 stopni bądź do suchego patyczka. Biszkopt wystudzić.
Ser zmielić dwukrotnie.
Ser zmielić dwukrotnie.
Masło rozpuścić w garnku dodać do niego ser, cukier, roztrzepane jajka i gotować około 10 minut cały czas mieszając.
Masło rozpuścić w garnku dodać do niego ser, cukier, roztrzepane jajka i gotować około 10 minut cały czas mieszając.
olejno do masy serowej należy dodać pokruszoną chałwę oraz budynie waniliowe.
olejno do masy serowej należy dodać pokruszoną chałwę oraz budynie waniliowe.
Mąkę ziemniaczaną należy wymieszać z mlekiem i wlać do gorącego sera. Całość podgrzewamy do momentu, aż masa będzie gęsta.
Mąkę ziemniaczaną należy wymieszać z mlekiem i wlać do gorącego sera. Całość podgrzewamy do momentu, aż masa będzie gęsta.
Do gotowego sera dodajemy wydrylowane wiśnie i mieszamy do połączenia się składników.
Do gotowego sera dodajemy wydrylowane wiśnie i mieszamy do połączenia się składników.
Masę serowa wylewamy na przygotowany wcześniej biszkopt. Wstawiamy do lodówki do stężenia sera na minimum 5 godzin a najlepiej na całą noc.
Masę serowa wylewamy na przygotowany wcześniej biszkopt. Wstawiamy do lodówki do stężenia sera na minimum 5 godzin a najlepiej na całą noc.
Po tym czasie rozpuszczamy czekoladę w kąpieli wodnej i polewamy nią ciasto, wierzch ciasta posypujemy pokrojona na drobne kawałki chałwą. Smacznego;)
Po tym czasie rozpuszczamy czekoladę w kąpieli wodnej i polewamy nią ciasto, wierzch ciasta posypujemy pokrojona na drobne kawałki chałwą. Smacznego;)