Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne, pięknie wyglądające sernikowe ciasto na zimno
Województwo lubuskie słynie z wielu specjałów, m.in. z rozgrzewającego żuru z...
Odsłon: 57
Ten przepis na pączki, które nie chłoną tłuszczu, jest bardzo prosty w przygo...
Odsłon: 2423
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 517
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 857
Województwo lubuskie słynie z wielu specjałów, m.in. z rozgrzewającego żuru z...
Odsłon: 57
Ten przepis na pączki, które nie chłoną tłuszczu, jest bardzo prosty w przygo...
Odsłon: 2423
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 517
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 857
Składniki
Składniki na masę serowa powinny być w temp. pokojowej. Masło utrzeć przez chwilę. Dodać cukier puder i ponownie zmiksować. Następnie dodać po łyżce twaróg i cały czas miksować. Masę podzielić na dwie części (masy ciemnej powinno być troszkę więcej). Do masy białej dodać aromat waniliowy. Do większej części serowej dodać kakao. Folię aluminiową rozłożyć i wzdłuż ułożyć herbatniki jeden obok drugiego w trzech rzędach po sześć. Na herbatniki wyłożyć jasną część.
Ułozyć kolejne warstwy Wyłożyć ciemną masę.
Wyłożyć ciemną masę. Na środku ułozyc w pasku maliny.
Jeden i drugi bok folii aluminiowej należy podnieść do góry, złożyć ciasto w trójkąt lekko dociskając. Ciasto dokładnie zawinąć folią i włożyć do lodówki na minimum kilka godzin. Polewa kakaowa: Żelatynę rozpuscić w gorącej wodzie. Masło przełozyć do garnka razem z kakao i cukrem pudrem. Podgrzewać i mieszać do połączenia. Zdjąć z ognia i wlewać cały czas mieszając żelatynę. Polewę zostawić do lekkiego stężenia i następnie polać ciasto. Zostawić, aż polewa stężeje i dopiero wtedy kroić.
Smacznego :-)