Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis nie jest tak naprawdę na piernik, tylko na ciasteczka korzenne (wychodzi ok. 50 sztuk), ale do budowania chatki świetnie się nadaje.
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1279
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 21
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12143
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 30
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1279
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 21
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12143
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 30
Składniki
Z mąki,kakao, przyprawy korzennej, miodu masła i cukru zagniatamy kruche ciasto. Ciasto wkładamy pomiędzy dwa kawałki folii spożywczej i rozwałkowujemy na grubość 4-5 mm.
Z rozwałkowanego ciasta wycinamy fragmenty chatki i spód. Ja wycięłam ściany o wielkości 7cm x 11 cm. Wykładamy ciasto na blachę i pieczemy w temperaturze 200 stopni, aż będzie gotowe.
Po ostudzeniu fragmenty chatki sklejamy za pomocą lukru i dekorujemy słodyczami.