Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis nie jest tak naprawdę na piernik, tylko na ciasteczka korzenne (wychodzi ok. 50 sztuk), ale do budowania chatki świetnie się nadaje.
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 792
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1635
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6153
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8952
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 792
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1635
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6153
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8952
Składniki
Z mąki,kakao, przyprawy korzennej, miodu masła i cukru zagniatamy kruche ciasto. Ciasto wkładamy pomiędzy dwa kawałki folii spożywczej i rozwałkowujemy na grubość 4-5 mm.
Z rozwałkowanego ciasta wycinamy fragmenty chatki i spód. Ja wycięłam ściany o wielkości 7cm x 11 cm. Wykładamy ciasto na blachę i pieczemy w temperaturze 200 stopni, aż będzie gotowe.
Po ostudzeniu fragmenty chatki sklejamy za pomocą lukru i dekorujemy słodyczami.