Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowe ciasto bez dodatku cukru. Jego przygotowanie zajmie tylko 15 minut!
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19211
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13017
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1650
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232083
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19211
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13017
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1650
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232083
Składniki
Banany blendujemy na gładką masę (można je również rozgnieść widelcem). Masło topimy w rondelku i odstawiamy, żeby wystygło. Żurawinę możemy namoczyć w ciepłej wodzie na 10 minut aby wypłukać z niej cukier. Wszystkie składniki musimy ze sobą wymieszać tak aby powstała jednolita masa.
Keksówkę należy wyłożyć papierem do pieczenia. Do tak przygotowanej formy wlewamy ciasto. Piekarnik nagrzewamy do 170C i nasz chlebek pieczemy przez godzinę. Po wyjęciu z pieca ciasto należy wyjąć z blaszki i poczekać aż przestygnie.
Życzę smacznego i zapraszam, żeby zobaczyć krótki film, w którym krok po kroku pokazuję jak przygotować takie ciasto.