Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubisz chlebek bananowy? Jeśli tak, koniecznie wypróbuj przepis na ten marchewkowy. Ten wypiek zdecydowanie ma mniej kalorii, niż klasyczne ciasto. Wychodzi puszysty, wilgotny i pyszny.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 304
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 25459
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8941
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 725
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 304
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 25459
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8941
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 725
Składniki
Zacznij od obrania i starcia marchewki na małych oczkach.
Za pomocą miksera jajka ubij z cukrem na gładką masę. Stopniowo dodawaj olej, cały czas mieszając.
Do miski wsyp mąkę, proszek do pieczenia, oraz szczyptę soli. Dodaj także cynamon i kardamon.
Powoli dodawaj suche składniki do masy, mieszając na wolnych obrotach. Na koniec dorzuć startą marchewkę oraz sok z połówki pomarańczy. Wszystko wymieszaj.
Piecz w 180 stopniach przez około godzinę, do suchego patyczka.
Wystudzone ciasto oprósz cukrem pudrem.