Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubisz chlebek bananowy? Jeśli tak, koniecznie wypróbuj przepis na ten marchewkowy. Ten wypiek zdecydowanie ma mniej kalorii, niż klasyczne ciasto. Wychodzi puszysty, wilgotny i pyszny.
mięso marchew fasolka szparagowa kalafior ziemniaki pokrojone w kostkę prz...
Odsłon: 46
Gęsta zupa z mnóstwem warzyw, pikantna dzięki przyprawie Cajun, a raki stanow...
Odsłon: 34
Przepis dnia
Kiedyś już chyba wspominałem, że przepis na ten sernik otrzymałem od mojej ps...
Odsłon: 1122
mięso marchew fasolka szparagowa kalafior ziemniaki pokrojone w kostkę prz...
Odsłon: 46
Gęsta zupa z mnóstwem warzyw, pikantna dzięki przyprawie Cajun, a raki stanow...
Odsłon: 34
Przepis dnia
Kiedyś już chyba wspominałem, że przepis na ten sernik otrzymałem od mojej ps...
Odsłon: 1122
Składniki
Zacznij od obrania i starcia marchewki na małych oczkach.
Za pomocą miksera jajka ubij z cukrem na gładką masę. Stopniowo dodawaj olej, cały czas mieszając.
Do miski wsyp mąkę, proszek do pieczenia, oraz szczyptę soli. Dodaj także cynamon i kardamon.
Powoli dodawaj suche składniki do masy, mieszając na wolnych obrotach. Na koniec dorzuć startą marchewkę oraz sok z połówki pomarańczy. Wszystko wymieszaj.
Piecz w 180 stopniach przez około godzinę, do suchego patyczka.
Wystudzone ciasto oprósz cukrem pudrem.