Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubisz chlebek bananowy? Jeśli tak, koniecznie wypróbuj przepis na ten marchewkowy. Ten wypiek zdecydowanie ma mniej kalorii, niż klasyczne ciasto. Wychodzi puszysty, wilgotny i pyszny.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 597
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12000
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13500
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2751
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 597
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12000
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13500
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2751
Składniki
Zacznij od obrania i starcia marchewki na małych oczkach.
Za pomocą miksera jajka ubij z cukrem na gładką masę. Stopniowo dodawaj olej, cały czas mieszając.
Do miski wsyp mąkę, proszek do pieczenia, oraz szczyptę soli. Dodaj także cynamon i kardamon.
Powoli dodawaj suche składniki do masy, mieszając na wolnych obrotach. Na koniec dorzuć startą marchewkę oraz sok z połówki pomarańczy. Wszystko wymieszaj.
Piecz w 180 stopniach przez około godzinę, do suchego patyczka.
Wystudzone ciasto oprósz cukrem pudrem.