Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubisz chlebek bananowy? Jeśli tak, koniecznie wypróbuj przepis na ten marchewkowy. Ten wypiek zdecydowanie ma mniej kalorii, niż klasyczne ciasto. Wychodzi puszysty, wilgotny i pyszny.
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 375
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 274
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 419
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1636
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 375
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 274
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 419
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1636
Składniki
Zacznij od obrania i starcia marchewki na małych oczkach.
Za pomocą miksera jajka ubij z cukrem na gładką masę. Stopniowo dodawaj olej, cały czas mieszając.
Do miski wsyp mąkę, proszek do pieczenia, oraz szczyptę soli. Dodaj także cynamon i kardamon.
Powoli dodawaj suche składniki do masy, mieszając na wolnych obrotach. Na koniec dorzuć startą marchewkę oraz sok z połówki pomarańczy. Wszystko wymieszaj.
Piecz w 180 stopniach przez około godzinę, do suchego patyczka.
Wystudzone ciasto oprósz cukrem pudrem.