Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubisz chlebek bananowy? Jeśli tak, koniecznie wypróbuj przepis na ten marchewkowy. Ten wypiek zdecydowanie ma mniej kalorii, niż klasyczne ciasto. Wychodzi puszysty, wilgotny i pyszny.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 1455
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 420881
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1901
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 1455
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 420881
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1901
Składniki
Zacznij od obrania i starcia marchewki na małych oczkach.
Za pomocą miksera jajka ubij z cukrem na gładką masę. Stopniowo dodawaj olej, cały czas mieszając.
Do miski wsyp mąkę, proszek do pieczenia, oraz szczyptę soli. Dodaj także cynamon i kardamon.
Powoli dodawaj suche składniki do masy, mieszając na wolnych obrotach. Na koniec dorzuć startą marchewkę oraz sok z połówki pomarańczy. Wszystko wymieszaj.
Piecz w 180 stopniach przez około godzinę, do suchego patyczka.
Wystudzone ciasto oprósz cukrem pudrem.