Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taka choinka fajnie zaprezentuje się na świątecznym stole.
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 2041
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7436
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 2041
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7436
Składniki
Jeden blat ciasta wykładamy na papier do pieczenia i smarujemy masą krówkową. Następnie przykrywamy drugą częścią i lekko dociskamy. Z przygotowanego ciasta wycinamy choinkę, boki nacinamy na około 1 cm i skręcamy. Z pozostałości ciasta robimy foremkami kształty. Ja zrobiłam gwiazdki i ułożyłam kilka na choince. Przygotowaną choinkę pieczemy 30 minut w 175 stopniach na złoty ładny kolor. Ozdabiamy według własnego uznania. Ja polałam rozpuszczoną białą czekoladą i posypałam kolorowymi drażetkami. Smacznego