Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taka choinka fajnie zaprezentuje się na świątecznym stole.
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 7994
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 276
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 106
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2167
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 683
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 7994
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 276
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 106
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2167
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 683
Składniki
Jeden blat ciasta wykładamy na papier do pieczenia i smarujemy masą krówkową. Następnie przykrywamy drugą częścią i lekko dociskamy. Z przygotowanego ciasta wycinamy choinkę, boki nacinamy na około 1 cm i skręcamy. Z pozostałości ciasta robimy foremkami kształty. Ja zrobiłam gwiazdki i ułożyłam kilka na choince. Przygotowaną choinkę pieczemy 30 minut w 175 stopniach na złoty ładny kolor. Ozdabiamy według własnego uznania. Ja polałam rozpuszczoną białą czekoladą i posypałam kolorowymi drażetkami. Smacznego