Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taka choinka fajnie zaprezentuje się na świątecznym stole.
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 41
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 131
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4184
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8621
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 881
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 41
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 131
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4184
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8621
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 881
Składniki
Jeden blat ciasta wykładamy na papier do pieczenia i smarujemy masą krówkową. Następnie przykrywamy drugą częścią i lekko dociskamy. Z przygotowanego ciasta wycinamy choinkę, boki nacinamy na około 1 cm i skręcamy. Z pozostałości ciasta robimy foremkami kształty. Ja zrobiłam gwiazdki i ułożyłam kilka na choince. Przygotowaną choinkę pieczemy 30 minut w 175 stopniach na złoty ładny kolor. Ozdabiamy według własnego uznania. Ja polałam rozpuszczoną białą czekoladą i posypałam kolorowymi drażetkami. Smacznego