Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czas na wypieki świąteczne.
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 106
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już dawno nie byłem. Dzis...
Odsłon: 46
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 106
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już dawno nie byłem. Dzis...
Odsłon: 46
Składniki
Wykonanie: Twaróg zmielić, wymieszać z cukrem, mlekiem, olejem, solą i skórką z cytryny.
Dodać mąkę z proszkiem do pieczenia, wyrobić ciasto
Rozwałkować na prostokąt i posmarować dżemem.
Następnie zwinąć w rulon, podzielić nożem na 16 kawałków i w formie wyłożone papierem pergaminowym uformować choinkę.
Żółtko rozmącić ze śmietaną, posmarować ciasto choinkowe, ozdobić cukiereczkami i wstawić do nagrzanego piekarnika na 45 minut w temperaturze 175 stopni.