Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czas na wypieki świąteczne.
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 13419
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1348
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 39615
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 13419
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1348
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 39615
Składniki
Wykonanie: Twaróg zmielić, wymieszać z cukrem, mlekiem, olejem, solą i skórką z cytryny.
Dodać mąkę z proszkiem do pieczenia, wyrobić ciasto
Rozwałkować na prostokąt i posmarować dżemem.
Następnie zwinąć w rulon, podzielić nożem na 16 kawałków i w formie wyłożone papierem pergaminowym uformować choinkę.
Żółtko rozmącić ze śmietaną, posmarować ciasto choinkowe, ozdobić cukiereczkami i wstawić do nagrzanego piekarnika na 45 minut w temperaturze 175 stopni.