Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czas na wypieki świąteczne.
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2333
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18097
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 2061
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2333
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18097
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 2061
Składniki
Wykonanie: Twaróg zmielić, wymieszać z cukrem, mlekiem, olejem, solą i skórką z cytryny.
Dodać mąkę z proszkiem do pieczenia, wyrobić ciasto
Rozwałkować na prostokąt i posmarować dżemem.
Następnie zwinąć w rulon, podzielić nożem na 16 kawałków i w formie wyłożone papierem pergaminowym uformować choinkę.
Żółtko rozmącić ze śmietaną, posmarować ciasto choinkowe, ozdobić cukiereczkami i wstawić do nagrzanego piekarnika na 45 minut w temperaturze 175 stopni.