Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa Pomidorowa ale z ... Z kiszonych na pikantnie , zielonych pomidorów , ta...
Odsłon: 80
Smaczna i prosta sałatka do pracy lub inną okazję.
Odsłon: 79
Szybka i smaczna przekąska na Andrzejki lub inne imprezy .
Odsłon: 73
Polecam. Dobry farsz z sera i pieczonych ziemniaków. Ciasto na pierogi najl...
Odsłon: 717
idealna zupa na rodzinny obiad, treściwa i pyszna
Odsłon: 31
Zupa Pomidorowa ale z ... Z kiszonych na pikantnie , zielonych pomidorów , ta...
Odsłon: 80
Smaczna i prosta sałatka do pracy lub inną okazję.
Odsłon: 79
Szybka i smaczna przekąska na Andrzejki lub inne imprezy .
Odsłon: 73
Polecam. Dobry farsz z sera i pieczonych ziemniaków. Ciasto na pierogi najl...
Odsłon: 717
idealna zupa na rodzinny obiad, treściwa i pyszna
Odsłon: 31
Składniki
Ze wszystkich składników na ciasto ugniatamy ciasto:) Gotowe wstawiamy do lodówki na godzinkę lub do zamrażalnika na 30 minut.
Jabłka i gruszki kroimy na drobną kostkę. Odstawiam na bok. Na suchą, silnie rozgrzana patelnię wrzucamy płatki i cukier. Cały czas mieszając trzymamy na ogniu, aż cukier zacznie się lekko karmelizować i sklejać płatki, a one same staną się lekko brązowe. Dodajemy pestki i żurawinę.
Wyjmujemy ciasto z lodówki, wykładamy nim formę do tarty, nakłuwamy widelcem i pieczemy w temp.200 stopni przez ok.15 minut, aż się zrumieni. Potem wykładamy owocową masę i pieczemy kolejne 20 minut w trochę niższej temperaturze. Voila!