Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 164790
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 324
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 78
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 164790
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 324
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 78
Składniki
Ze wszystkich składników na ciasto ugniatamy ciasto:) Gotowe wstawiamy do lodówki na godzinkę lub do zamrażalnika na 30 minut.
Jabłka i gruszki kroimy na drobną kostkę. Odstawiam na bok. Na suchą, silnie rozgrzana patelnię wrzucamy płatki i cukier. Cały czas mieszając trzymamy na ogniu, aż cukier zacznie się lekko karmelizować i sklejać płatki, a one same staną się lekko brązowe. Dodajemy pestki i żurawinę.
Wyjmujemy ciasto z lodówki, wykładamy nim formę do tarty, nakłuwamy widelcem i pieczemy w temp.200 stopni przez ok.15 minut, aż się zrumieni. Potem wykładamy owocową masę i pieczemy kolejne 20 minut w trochę niższej temperaturze. Voila!