Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Błyskawiczne ciasteczka z kokosu i płatków ryżowych. Pyszne i chrupiące! Porcja wystarcza na wykonanie 18 sporych kokosanek
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 79
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 93
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 79
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 93
Składniki
Białka ubijamy z 20g cukru na sztywną pianę. Żółtka ucieramy z cukrem, aż zmienią kolor na jasnożółty. Do żółtek dodajemy wiórki kokosowe i płatki ryżowe (surowe). Mieszamy razem. Dodajemy białka i mieszamy lekko. Masa powinna być gęsta. Na natłuszczoną blachę kładziemy porcje ciasta małą łyżeczką. Mi wyszło 18 sztuk. Pieczemy w 160 stopniach 30 minut. Powinny się lekko zarumienić.