Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Błyskawiczne ciasteczka z kokosu i płatków ryżowych. Pyszne i chrupiące! Porcja wystarcza na wykonanie 18 sporych kokosanek
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8677
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7280
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4983
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327956
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8677
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7280
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4983
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327956
Składniki
Białka ubijamy z 20g cukru na sztywną pianę. Żółtka ucieramy z cukrem, aż zmienią kolor na jasnożółty. Do żółtek dodajemy wiórki kokosowe i płatki ryżowe (surowe). Mieszamy razem. Dodajemy białka i mieszamy lekko. Masa powinna być gęsta. Na natłuszczoną blachę kładziemy porcje ciasta małą łyżeczką. Mi wyszło 18 sztuk. Pieczemy w 160 stopniach 30 minut. Powinny się lekko zarumienić.