Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty do upieczenia, smaczny, utrzymujący długo świeżość chleb pieczony na s...
Odsłon: 82
Pomidory do potraw z grilla. Smaczne i zdrowe.
Odsłon: 112
Prosty do upieczenia, smaczny, utrzymujący długo świeżość chleb pieczony na s...
Odsłon: 82
Pomidory do potraw z grilla. Smaczne i zdrowe.
Odsłon: 112
Składniki
BISZKOPT: Ubijamy białka z cukrem, dodajemy żółtka, następnie mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wylać na standardową blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 25 min. w 180 stopniach.
MASA: Na mleku z cukrem ugotować budynie. Zestawić z ognia, wsypać galaretki i mieszać do rozpuszczenia.
Na wystudzony biszkopt wylać gorącą masę. Pozostałe galaretki rozpuścić w mniejszej ilości wody i gdy zaczną tężeć wylać na ostudzone ciasto.