Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4911
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 419047
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4911
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 419047
Składniki
BISZKOPT: Ubijamy białka z cukrem, dodajemy żółtka, następnie mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wylać na standardową blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 25 min. w 180 stopniach.
MASA: Na mleku z cukrem ugotować budynie. Zestawić z ognia, wsypać galaretki i mieszać do rozpuszczenia.
Na wystudzony biszkopt wylać gorącą masę. Pozostałe galaretki rozpuścić w mniejszej ilości wody i gdy zaczną tężeć wylać na ostudzone ciasto.