Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 1879
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9610
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3267
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6708
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 1879
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9610
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3267
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6708
Składniki
BISZKOPT: Ubijamy białka z cukrem, dodajemy żółtka, następnie mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wylać na standardową blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 25 min. w 180 stopniach.
MASA: Na mleku z cukrem ugotować budynie. Zestawić z ognia, wsypać galaretki i mieszać do rozpuszczenia.
Na wystudzony biszkopt wylać gorącą masę. Pozostałe galaretki rozpuścić w mniejszej ilości wody i gdy zaczną tężeć wylać na ostudzone ciasto.