Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybkie lekkie ciasto bez pieczenia z borówkami w smaku rewelacja
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 746
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424888
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10676
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336955
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 746
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424888
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10676
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336955
Składniki
na dnie tortownicy układamy biszkopciki (można upiec biszkopt).Galaretkę z owoców leśnych rozpuszczamy w szklance wody i dokładnie mieszamy z żelatyną studzimy.2 szkl.borówek rozdrabniamy można blenderem.Śmietankę ubijamy na sztywno słodzimy cukrem pudrem według uznania dodajemy serki potem rozdrobnione borówki na koniec galaretkę z żelatyną
masę wykładamy na biszkopty(uwaga żeby nie wypłynęły )ja chwilke odczekuję i taka stężoną ciut masę wykładam na biszkopty
drugą galaretkę (w moim przypadku ametystową z Wodzisławia) rozpuszczamy zgodnie z przepisem(gdy jest upał ujmujemy wody.1 szkl borówek rozsypujemy po wierzchu ciasta zalewamy galaretką i wkładamy do lodówki aby ciasto stężało