Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybko, łatwo i smacznie! w sam raz do popołudniowej herbatki!
Pyszne, puszyste, mięciutkie i delikatne w smaku. Wspaniale smakują zarówno n...
Odsłon: 37
Jeżeli szukasz dania wykwintnego, łączącego w sobie delikatne w smaku mięso w...
Odsłon: 9996
Pyszne, puszyste, mięciutkie i delikatne w smaku. Wspaniale smakują zarówno n...
Odsłon: 37
Jeżeli szukasz dania wykwintnego, łączącego w sobie delikatne w smaku mięso w...
Odsłon: 9996
Składniki
Mąkę przesiać. Dodać do niej pokrojoną na drobne kostki margarynę oraz cukier waniliowy i zwykły. Wbić jajko. Zagnieść, podobnie jak ciasto kruche. Wstawić do lodówki na godzinę.
Rozwałkować ciasto na cienki placek . Wykrawać foremkami ulubione kształty.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 ○ , piec do uzyskania złotego koloru w zależności od grubości ciastek ok 15-20 minut. Posypać cukrem pudrem lub dowolnie udekorować. smacznego :)