Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybko, łatwo i smacznie! w sam raz do popołudniowej herbatki!
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44579
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 181895
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 158
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44579
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 181895
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 158
Składniki
Mąkę przesiać. Dodać do niej pokrojoną na drobne kostki margarynę oraz cukier waniliowy i zwykły. Wbić jajko. Zagnieść, podobnie jak ciasto kruche. Wstawić do lodówki na godzinę.
Rozwałkować ciasto na cienki placek . Wykrawać foremkami ulubione kształty.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 ○ , piec do uzyskania złotego koloru w zależności od grubości ciastek ok 15-20 minut. Posypać cukrem pudrem lub dowolnie udekorować. smacznego :)