Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na każdą okazję urozmaicą biesiadny stół
Czyli neapolitańska mozzarella w karocy. Uwaga! bardzo syta przekąska.
Odsłon: 2399
Talerz kukurydziany ozdobiony sałatą, pomidorami, cebulką oraz natką to smako...
Odsłon: 65
Warzywne smakowitości. Połączenie smaku orzechów włoskich, granatu i kolendry...
Odsłon: 313
Czyli neapolitańska mozzarella w karocy. Uwaga! bardzo syta przekąska.
Odsłon: 2399
Talerz kukurydziany ozdobiony sałatą, pomidorami, cebulką oraz natką to smako...
Odsłon: 65
Warzywne smakowitości. Połączenie smaku orzechów włoskich, granatu i kolendry...
Odsłon: 313
Składniki
Do mąki dać jajka,cukier, proszek do pieczenia i posiekane na kawałki masło. Wszystko szybko zagnieść i włożyć do lodówki na 1 godzinę. Po wyjęciu rozwałkować na ok 0,5 cm grubości i wycinać ciasteczka.Układać na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce i włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w 180 stopniach ok 10-12 min.
Ja jeszcze robię tak, że jak je wyjmę z lodówki, to przekrawam na pół i do jednej połowy tego ciasta dodaję startą skórkę z jednej cytryny wtedy połowę ciastek jest cytrynowych, albo dosypuję trochę kakao i wtedy można mieć połowę ciastek kakaowych,makowych, kokosowych lub jak kto woli. Można też przełożyć marmoladą. Smacznego!