Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na każdą okazję urozmaicą biesiadny stół
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44580
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 181897
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 160
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44580
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 181897
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 160
Składniki
Do mąki dać jajka,cukier, proszek do pieczenia i posiekane na kawałki masło. Wszystko szybko zagnieść i włożyć do lodówki na 1 godzinę. Po wyjęciu rozwałkować na ok 0,5 cm grubości i wycinać ciasteczka.Układać na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce i włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w 180 stopniach ok 10-12 min.
Ja jeszcze robię tak, że jak je wyjmę z lodówki, to przekrawam na pół i do jednej połowy tego ciasta dodaję startą skórkę z jednej cytryny wtedy połowę ciastek jest cytrynowych, albo dosypuję trochę kakao i wtedy można mieć połowę ciastek kakaowych,makowych, kokosowych lub jak kto woli. Można też przełożyć marmoladą. Smacznego!