Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejny szybki przepis na kruche ciasteczka. Wzbogacone są czekoladą i orzechami włoskimi. Z powodzeniem można upiec więcej i przechować dla niespodziewanych gości. Aby się udały konieczna jest pomoc małych pomocników :)
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 24
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 795
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2096
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4092
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 24
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 795
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2096
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4092
Składniki
Czekolady pokroić w drobną kosteczkę. Mąkę pszenną, pełnoziarnistą i proszek do pieczenia przesiać przez sitko, dodać jajka, żółtko, cukier, cukier waniliowy i śmietanę kwaśną. Wszystkie składniki wymieszać i wyrabiać ciasto (najlepiej rękami). Pod koniec wyrabiania dodać orzechy i czekoladę. Z gotowego ciasta wykrawać małe ciasteczka za pomocą ulubionych foremek. Ciasteczka piec do zarumienienia przez ok. 10-15 min. w temp. 160-180 stopni.
Smacznego :)