Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejny szybki przepis na kruche ciasteczka. Wzbogacone są czekoladą i orzechami włoskimi. Z powodzeniem można upiec więcej i przechować dla niespodziewanych gości. Aby się udały konieczna jest pomoc małych pomocników :)
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4489
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5914
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1375
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12716
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4489
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5914
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1375
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12716
Składniki
Czekolady pokroić w drobną kosteczkę. Mąkę pszenną, pełnoziarnistą i proszek do pieczenia przesiać przez sitko, dodać jajka, żółtko, cukier, cukier waniliowy i śmietanę kwaśną. Wszystkie składniki wymieszać i wyrabiać ciasto (najlepiej rękami). Pod koniec wyrabiania dodać orzechy i czekoladę. Z gotowego ciasta wykrawać małe ciasteczka za pomocą ulubionych foremek. Ciasteczka piec do zarumienienia przez ok. 10-15 min. w temp. 160-180 stopni.
Smacznego :)