Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejny szybki przepis na kruche ciasteczka. Wzbogacone są czekoladą i orzechami włoskimi. Z powodzeniem można upiec więcej i przechować dla niespodziewanych gości. Aby się udały konieczna jest pomoc małych pomocników :)
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 810
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8166
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13037
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 380
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 130
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2242
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 810
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8166
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13037
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 380
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 130
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2242
Składniki
Czekolady pokroić w drobną kosteczkę. Mąkę pszenną, pełnoziarnistą i proszek do pieczenia przesiać przez sitko, dodać jajka, żółtko, cukier, cukier waniliowy i śmietanę kwaśną. Wszystkie składniki wymieszać i wyrabiać ciasto (najlepiej rękami). Pod koniec wyrabiania dodać orzechy i czekoladę. Z gotowego ciasta wykrawać małe ciasteczka za pomocą ulubionych foremek. Ciasteczka piec do zarumienienia przez ok. 10-15 min. w temp. 160-180 stopni.
Smacznego :)