Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka przypominają znane pieguski, ale moim zdaniem są o wiele lepsze w smaku :)
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 737
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1518
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6053
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8909
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 737
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1518
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6053
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8909
Składniki
Masło ucieramy mikserem z cukrem pudrem i cukrem wanilinowym na puszystą masę.
Wbijamy jajko, miksujemy.
Dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia. Mieszamy łyżką, tak żeby wszystkie składniki się połączyły.
Wsypujemy dodatki. U mnie to czekolada, jagody goi i migdały.
Piekarnik nagrzewamy do 180C. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia układami małe kuleczki z ciasta. Podczas pieczenia ciasteczka trochę się rozpływają, więc radzę nie robić ich zbyt wielkich (mniej więcej wielkości orzecha włoskiego) i zostawić odstępy między nimi. Pieczemy 15 minut. Ja swoje ciasteczka robię w silikonowych foremkach i też wychodzą świetne :)