Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, kruche ciasteczka i choć przy pieczeniu nie pachną zbyt pięknie, amoniaku zupełnie nie czuć w gotowych ciasteczkach. Przepis - Babcia, ciasto - mama, wycinanie i dekorowanie - Syn. Rodzinny interes na deszczowy dzień. :)
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 679
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2050
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4040
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 4012
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 679
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2050
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4040
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 4012
Składniki
Wymieszać mąkę, cukier puder i cukier waniliowy, dodać tłuszcze, wysiekać razem.
1 jajko, 2 żółtka, mleko i sodę dokładnie rozbełtać lub zmiksować - dodać do mąki z tłuszczem. Wyrobić gładkie, plastyczne ciasto - jeśli będzie za twarde, dodać mleka. Chłodzić ok. pół godziny w lodówce.
Ciasto wałkować na grubość 2-3 mm, maczać w rozmąconym białku i cukrze. Piec 10 minut w 150 stopniach, termoobieg.
Smacznego!