Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybkie w przygotowaniu ciasteczka :)
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 736
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1518
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6049
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8905
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 736
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1518
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6049
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8905
Składniki
Proporcje skladnikow dobieramy wedlug uznania. Wszystkie orzechy kruszymy i prazymy na suchej, rozgrzanej patelni. Wieksze suszone owoce kroimy na drobniejsze kawalki, mieszamy z platkami owsianymi, nastepnie dodajemy uprazone orzechy i mieszamy. Nasza mieszanke dzielimy na dwie porcje.
W kapieli wodnej rozpuszczamy nasza ulubiona czekolade- zarowno biala jak i ciemna. Do kazdej rozpuszczonej czekolady wsypujemy porcje naszej mieszanki bakaliowej, tak aby po wymieszaniu otrzymac lepiaca sie konsystencje. Na papierze do pieczenia ukladamy lyzka ciasteczka i pozostawiamy do ostygniecia. Smacznego :) Przepraszam za brak polskich znakow.