Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybkie w przygotowaniu ciasteczka :)
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5672
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 957
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 248
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 36825
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 115
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5672
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 957
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 248
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 36825
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 115
Składniki
Proporcje skladnikow dobieramy wedlug uznania. Wszystkie orzechy kruszymy i prazymy na suchej, rozgrzanej patelni. Wieksze suszone owoce kroimy na drobniejsze kawalki, mieszamy z platkami owsianymi, nastepnie dodajemy uprazone orzechy i mieszamy. Nasza mieszanke dzielimy na dwie porcje.
W kapieli wodnej rozpuszczamy nasza ulubiona czekolade- zarowno biala jak i ciemna. Do kazdej rozpuszczonej czekolady wsypujemy porcje naszej mieszanki bakaliowej, tak aby po wymieszaniu otrzymac lepiaca sie konsystencje. Na papierze do pieczenia ukladamy lyzka ciasteczka i pozostawiamy do ostygniecia. Smacznego :) Przepraszam za brak polskich znakow.