Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bananowe ciasteczka z czekoladą są znakomitym dodatkiem do popołudniowej kawy lub herbaty. Przygotujesz je w zaledwie 15 minut! Jeśli lubisz aromat i smak wanilii, możesz do ciasta dodać łyżeczkę pasty lub esencji waniliowej. Gorzką czekoladę śmiało możesz zastąpić dropsami czekoladowymi przeznaczonymi do pieczenia, dzięki temu zaoszczędzisz parę minut pracy.
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 87
Pieczone ziemniaczki z rozmarynem i czosnkiem to absolutny rarytas, a zarazem...
Odsłon: 77
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 87
Pieczone ziemniaczki z rozmarynem i czosnkiem to absolutny rarytas, a zarazem...
Odsłon: 77
Składniki
Czekoladę posiekaj na mniejsze kawałki.
Banan obierz ze skórki, przełóż na talerz i rozgnieć widelcem.
Miękkie masło przełóż do miski i utrzyj razem z cukrem kokosowym.
Gdy masa będzie puszysta, dodaj banana. Następnie wsyp mąkę, sodę i szczyptę soli, całość zamieszaj.
Na samym końcu dorzuć posiekaną czekoladę i znowu wszystko dokładnie wymieszaj.
Blaszkę wyściel papierem do pieczenia. Za pomocą łyżki wykładaj porcje ciasta, pamiętaj, aby zachować odstępy pomiędzy ciasteczkami.
Piecz w 180 stopniach Celsjusza przez 15-18 minut.