Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bananowe ciasteczka z czekoladą są znakomitym dodatkiem do popołudniowej kawy lub herbaty. Przygotujesz je w zaledwie 15 minut! Jeśli lubisz aromat i smak wanilii, możesz do ciasta dodać łyżeczkę pasty lub esencji waniliowej. Gorzką czekoladę śmiało możesz zastąpić dropsami czekoladowymi przeznaczonymi do pieczenia, dzięki temu zaoszczędzisz parę minut pracy.
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i mrożonymi warzywami. Nie może się...
Odsłon: 327
Prosta i łatwa sałatka z makaronem orzo, ananasem, ogórkiem i kukurydzą. Do n...
Odsłon: 491
Piersi kacze przygotowane na niedzielny obiad. Piersi wyszły smaczne, mięsko...
Odsłon: 714
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i mrożonymi warzywami. Nie może się...
Odsłon: 327
Prosta i łatwa sałatka z makaronem orzo, ananasem, ogórkiem i kukurydzą. Do n...
Odsłon: 491
Piersi kacze przygotowane na niedzielny obiad. Piersi wyszły smaczne, mięsko...
Odsłon: 714
Składniki
Czekoladę posiekaj na mniejsze kawałki.
Banan obierz ze skórki, przełóż na talerz i rozgnieć widelcem.
Miękkie masło przełóż do miski i utrzyj razem z cukrem kokosowym.
Gdy masa będzie puszysta, dodaj banana. Następnie wsyp mąkę, sodę i szczyptę soli, całość zamieszaj.
Na samym końcu dorzuć posiekaną czekoladę i znowu wszystko dokładnie wymieszaj.
Blaszkę wyściel papierem do pieczenia. Za pomocą łyżki wykładaj porcje ciasta, pamiętaj, aby zachować odstępy pomiędzy ciasteczkami.
Piecz w 180 stopniach Celsjusza przez 15-18 minut.