Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i chrupiące ciasteczka bezglutenowe, idealne dla osób będących na diecie bezglutenowej. Do ciasteczek można dodać kakao, cynamon lub otarta skórkę z cytryny to zależy jaki smak lubimy.
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 1027
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4803
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 3332
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 1027
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4803
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 3332
Składniki
Do miski wsyp mąkę dodaj cukier puder ,budynie i kakao. Dodaj masło i jajko zagnieść ciasto. Owiń folią spożywczą i włóż do lodówki na około 20 minut.
Blachę wyłoż papierem do pieczenia, z ciasta odrywaj małe porcję i formuj okrągłe kuleczki, lekko spłaszcz i układaj ciasteczka na papierze. Możesz również ciasto rozwałkować i za pomocą foremek wycinać ciasteczka, wierzch możesz naciąć nożem tworząc kratkę.
Piecz około 12-15 minut w temperaturze 180 st. Smacznego.