Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i chrupiące ciasteczka bezglutenowe, idealne dla osób będących na diecie bezglutenowej. Do ciasteczek można dodać kakao, cynamon lub otarta skórkę z cytryny to zależy jaki smak lubimy.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10637
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4786
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 878
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9060
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1337
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10637
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4786
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 878
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9060
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1337
Składniki
Do miski wsyp mąkę dodaj cukier puder ,budynie i kakao. Dodaj masło i jajko zagnieść ciasto. Owiń folią spożywczą i włóż do lodówki na około 20 minut.
Blachę wyłoż papierem do pieczenia, z ciasta odrywaj małe porcję i formuj okrągłe kuleczki, lekko spłaszcz i układaj ciasteczka na papierze. Możesz również ciasto rozwałkować i za pomocą foremek wycinać ciasteczka, wierzch możesz naciąć nożem tworząc kratkę.
Piecz około 12-15 minut w temperaturze 180 st. Smacznego.