Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Biszkopciki z owocami i bitą śmietaną to pomysł na słodkości dla dzieci i nie tylko.
Pyszne ciasteczka maślane z dodatkiem rodzynek, pachnące masełkiem i wanilią.
Odsłon: 645
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 1595
Te krokiety dziadowskie udowadniają, że możesz stworzyć pyszne danie, wykorzy...
Odsłon: 27800
Pyszne ciasteczka maślane z dodatkiem rodzynek, pachnące masełkiem i wanilią.
Odsłon: 645
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 1595
Te krokiety dziadowskie udowadniają, że możesz stworzyć pyszne danie, wykorzy...
Odsłon: 27800
Składniki
Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywną pianę dodając po łyżce cukru. Gdy białka ubite dodawać po jednym żółtku, ciągle ubijając. Mąkę przesiać, wymieszać z proszkiem do pieczenia, delikatnie wymieszać z ubitymi jajkami. Ciasto biszkoptowe wylać na brytfannę, piec w 180 stopniach około 15 minut. Przygotować krem: śmietanę ubić z cukrem pudrem, dodać do smaku aromat waniliowy. Po ostudzeniu ciasta wycinać krążki, dekorować masą, owocami i pozostałymi dodatkami.