Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Biszkopciki z owocami i bitą śmietaną to pomysł na słodkości dla dzieci i nie tylko.
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 33283
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9710
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2186
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4182
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 929
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 33283
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9710
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2186
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4182
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 929
Składniki
Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywną pianę dodając po łyżce cukru. Gdy białka ubite dodawać po jednym żółtku, ciągle ubijając. Mąkę przesiać, wymieszać z proszkiem do pieczenia, delikatnie wymieszać z ubitymi jajkami. Ciasto biszkoptowe wylać na brytfannę, piec w 180 stopniach około 15 minut. Przygotować krem: śmietanę ubić z cukrem pudrem, dodać do smaku aromat waniliowy. Po ostudzeniu ciasta wycinać krążki, dekorować masą, owocami i pozostałymi dodatkami.