Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pożywne, smaczne oraz pełne błonnika ciasteczka do chrupania. Błonniczki są świetną propozycją na przekąskę po treningu. Doskonale sprawdzą się także jako dodatek do kawy lub jogurtu na drugie śniadanie. Ciasteczka są szybkie i proste w wykonaniu.
Bardzo szybka, bardzo smaczna i bardzo prosta potrawa. Warto spróbować zrobić...
Odsłon: 280
Pyszne i bardzo proste do zrobienia, polecam.
Odsłon: 22
Polecam.
Odsłon: 771
Przepis dnia
Dla miłośników ciast wytrawnych. Salami podkręca smak .
Odsłon: 2044
Bardzo szybka, bardzo smaczna i bardzo prosta potrawa. Warto spróbować zrobić...
Odsłon: 280
Pyszne i bardzo proste do zrobienia, polecam.
Odsłon: 22
Polecam.
Odsłon: 771
Przepis dnia
Dla miłośników ciast wytrawnych. Salami podkręca smak .
Odsłon: 2044
Składniki
Do przygotowania ciasteczek potrzebny będzie nam młynek do kawy, którym rozpoczniemy przygotowywanie ciasteczek. W młynku mielimy płatki owsiane i przekładamy je do miski. Następnie z obu cukrów (brązowego lub zwykłego oraz waniliowego) robimy cukier puder i dodajemy do zmielonych płatków. Do zmielonych składników dodajemy obie mąki, otręby żytnie, proszek do pieczenia, ziarenka wanilii, wodę, olej i kefir*. * użyłam kefiru brzoskwiniowego, choć doskonale sprawdzi się także naturalny lub inny smakowy. Następnie ze wszystkich składników ugniatamy ciasto i wstawiamy je do lodówki na około 20 minut.
Po tym czasie ciasto rozwałkowujemy, wycinamy dowolne kształty za pomocą foremek i układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Tak przygotowane ciasteczka wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C na około 10 minut do lekkiego zarumienienia. Podczas pieczenia ciasteczka warto obserwować, aby się nie przypaliły.
Gotowe ciasteczka przechowujemy w dobrze zamkniętej puszce lub pudełku. Życzę smacznego! :)