Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, kruche ciasteczka o lekko cytrynowym smaku najlepiej smakują w okolicach świąt ;)
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 29
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 280
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1217
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 121
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 29
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 280
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1217
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 121
Składniki
Do przesianej mąki dodać miękkie masło, żółtka, cukier puder i skórkę z cytryny. Wyrobić ciasto. Gotowe ciasto zawinąć w folię spożywczą i na ok. 60 min. schować do lodówki.
Następnie toczyć kuleczki i kłaść w odstępach na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w temp. 180 stopni przez ok. 6-8 min.
Wystudzone ciasteczka posmarować czekoladą i złożyć. następnie w kąpieli wodnej rozpuścić czekoladę wymieszać z kremówką i przystroić ciasteczka. Ciasteczka były przygotowywane na święta, ale nadają się także na codzienny deser :) Smacznego!