Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, kruche ciasteczka o lekko cytrynowym smaku najlepiej smakują w okolicach świąt ;)
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5624
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1107
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12216
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5164
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1533
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5624
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1107
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12216
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5164
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1533
Składniki
Do przesianej mąki dodać miękkie masło, żółtka, cukier puder i skórkę z cytryny. Wyrobić ciasto. Gotowe ciasto zawinąć w folię spożywczą i na ok. 60 min. schować do lodówki.
Następnie toczyć kuleczki i kłaść w odstępach na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w temp. 180 stopni przez ok. 6-8 min.
Wystudzone ciasteczka posmarować czekoladą i złożyć. następnie w kąpieli wodnej rozpuścić czekoladę wymieszać z kremówką i przystroić ciasteczka. Ciasteczka były przygotowywane na święta, ale nadają się także na codzienny deser :) Smacznego!