Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, kruche ciasteczka o lekko cytrynowym smaku najlepiej smakują w okolicach świąt ;)
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113068
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 453
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 795
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 595
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113068
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 453
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 795
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 595
Składniki
Do przesianej mąki dodać miękkie masło, żółtka, cukier puder i skórkę z cytryny. Wyrobić ciasto. Gotowe ciasto zawinąć w folię spożywczą i na ok. 60 min. schować do lodówki.
Następnie toczyć kuleczki i kłaść w odstępach na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w temp. 180 stopni przez ok. 6-8 min.
Wystudzone ciasteczka posmarować czekoladą i złożyć. następnie w kąpieli wodnej rozpuścić czekoladę wymieszać z kremówką i przystroić ciasteczka. Ciasteczka były przygotowywane na święta, ale nadają się także na codzienny deser :) Smacznego!