Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche, pachnące czekoladą, idealne do szklanki mleka, takie właśnie są ciasteczka czekoladowe z masłem orzechowym. Zrobienie ich to naprawdę chwila, a satysfakcja z własnoręcznie wykonanych ciastek niewyobrażalna! Nadeszła jesień, czas przesunięty, wieczory takie długie, więc czemu by nie upiec takich pyszności. Zapach czekolady w domu? NAJLEPSZA PERFUMA...
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 204
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 83
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 204
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 83
Składniki
Blachę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia a piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni C. Do miski miksera włożyć olej kokosowy i masło orzechowe. Miksować przez około 4 – 5 minut. Po tym czasie dodać oba cukry, ekstrakt waniliowy, jajka i miksować do całkowitego połączenia wszystkich składników. Następnie wsypać mąkę, kakao, proszek do pieczenia (przesiane przez sitko) oraz sól. Wszystko wymieszać łyżką lub krótko zmiksować na jednolitą masę. Na koniec dodać kawałki czekolady i delikatnie wymieszać. Ciasteczka formować za pomocą łyżki do lodów, lekko ucisnąć kciukiem. Układać je z zachowaniem odstępów. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec przez ok. 10 – 12 minut. Po upieczeniu odczekać aż ostygną.