Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś przepis na ciasteczka czekoladowe z dodatkiem wiórek kokosowych. Zrobiłam je na bazie ciastek czekoladowych, które już wcześniej robiłam. Bardzo lubię te ciasteczka i chciałam je trochę urozmaicić. Z podanych składników zrobiłam 40 ciasteczek.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5623
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27511
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 66
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5623
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27511
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 66
Składniki
Czekoladę pokroić nożem na mniejsze kawałki. Jajka ubić z cukrem na puszystą masę. Wlać olej i jeszcze chwilę miksować na wolnych obrotach. Następnie wsypać obie mąki, kakao, proszek do pieczenia i wiórki kokosowe. Zmiksować do połączenia składników, najlepiej hakami bo ciasto będzie gęste. Pod koniec zagnieść ręką. Dodać pokrojoną czekoladę i ponownie zagnieść.
Dłonie można zwilżyć olejem. Odrywać po kawałku ciasta, formować kulki wielkości orzecha włoskiego i delikatnie spłaszczać. Ciastka układać na blaszce, wyłożonej papierem do pieczenia.
Blaszkę z ciastkami wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i piec 15-17 minut. Po upieczeniu, ciasteczka zostawić na blaszce do wystudzenia, ponieważ ciepłe będą miękkie. Ściągać z blaszki dopiero gdy wystygną.