Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciasteczka z kawałkami mlecznej czekolady dla świętego Mikołaja. Przepis jest tak prosty, że każdy sobie z nim poradzi. Do przygotowania ciasteczek zaangażuj również dzieci. Podane ze szklanką mleka smakują obłędnie.
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 2881
Puree z kalafiora to pyszna alternatywa dla klasycznego, ziemniaczanego. Cech...
Odsłon: 1166
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 13631
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2800
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 2881
Puree z kalafiora to pyszna alternatywa dla klasycznego, ziemniaczanego. Cech...
Odsłon: 1166
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 13631
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2800
Składniki
Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiej do miski. Wsyp cukier, dodaj masło pokrojone w kostkę. Wbij jajko, dodaj szczyptę soli. Czekoladę pokrój w drobną kosteczkę i dodaj do ciasta.
Składniki dokładnie wymieszaj, zagnieć dłońmi.
Blachę piekarnika wyściel papierem do pieczenia. Ciasto nakładaj łyżką na pergamin. Między ciasteczkami zachowaj około 4 cm odstępu.
Ciasteczka dla świętego Mikołaja piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 15 minut (do zrumienienia).