Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciasteczka z kawałkami mlecznej czekolady dla świętego Mikołaja. Przepis jest tak prosty, że każdy sobie z nim poradzi. Do przygotowania ciasteczek zaangażuj również dzieci. Podane ze szklanką mleka smakują obłędnie.
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35683
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1201
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1755
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6000
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35683
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1201
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1755
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6000
Składniki
Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiej do miski. Wsyp cukier, dodaj masło pokrojone w kostkę. Wbij jajko, dodaj szczyptę soli. Czekoladę pokrój w drobną kosteczkę i dodaj do ciasta.
Składniki dokładnie wymieszaj, zagnieć dłońmi.
Blachę piekarnika wyściel papierem do pieczenia. Ciasto nakładaj łyżką na pergamin. Między ciasteczkami zachowaj około 4 cm odstępu.
Ciasteczka dla świętego Mikołaja piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 15 minut (do zrumienienia).