Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciasteczka o maślanym smaku.
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 627
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1384
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25731
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 627
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1384
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25731
Składniki
Masło utrzeć cukrem pudrem. Dodać skórkę pomarańczową. Dodawać stopniowo mąką, wyrabiać ręcznie. Ciasto podzielić na dwie części. Do jednej dodać stopioną czekoladę i dokładnie wyrobić. Obie połówki zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na ok.30 minut.
Oba kawałki ciasta rozwałkować na prostokąty na grubość 3cm. Jeden kawałek posmarować lekko ubity białkiem. i nakryć drugim.
Przekroić wzdłuż i przewrócić jeden kawałek. Posmarować białkiem i przyłożyć jeden do drugiego. Tak, aby przypominały szachownicę. Starannie docisnąć.
Pokroić ciasto na plastry. Ułożyć na papierze do pieczenia. piec w temperaturze 180 stopni około 10-15 minut.