Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciasteczka o maślanym smaku.
Dzisiaj karczek z marynaty pieczony w piekarniku. Mięsko soczyste , kruche i...
Odsłon: 35
Szybka i smaczna surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiem czosnku i koperku
Odsłon: 48
Szybka , smaczna i aromatyczna zupa.
Odsłon: 50
Pożywna pasta z jajek, białego sera i makreli. Idealna do pieczywa, krakersów...
Odsłon: 52
Szybkie i proste babeczki bez użycia miksera.
Odsłon: 37
Dzisiaj karczek z marynaty pieczony w piekarniku. Mięsko soczyste , kruche i...
Odsłon: 35
Szybka i smaczna surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiem czosnku i koperku
Odsłon: 48
Szybka , smaczna i aromatyczna zupa.
Odsłon: 50
Pożywna pasta z jajek, białego sera i makreli. Idealna do pieczywa, krakersów...
Odsłon: 52
Szybkie i proste babeczki bez użycia miksera.
Odsłon: 37
Składniki
Masło utrzeć cukrem pudrem. Dodać skórkę pomarańczową. Dodawać stopniowo mąką, wyrabiać ręcznie. Ciasto podzielić na dwie części. Do jednej dodać stopioną czekoladę i dokładnie wyrobić. Obie połówki zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na ok.30 minut.
Oba kawałki ciasta rozwałkować na prostokąty na grubość 3cm. Jeden kawałek posmarować lekko ubity białkiem. i nakryć drugim.
Przekroić wzdłuż i przewrócić jeden kawałek. Posmarować białkiem i przyłożyć jeden do drugiego. Tak, aby przypominały szachownicę. Starannie docisnąć.
Pokroić ciasto na plastry. Ułożyć na papierze do pieczenia. piec w temperaturze 180 stopni około 10-15 minut.