Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka imbirowe z dynią i marmoladą różaną to pomysł na pyszne słodkości. Ciasteczka mają piękny, słoneczny kolor, są aromatyczne i bardzo łatwe do przygotowania.
Tarte buraki na zimę -przepis podstawowy. Buraczki z tego przepisu są bazą do...
Odsłon: 52
Szybka do zrobienia. Smaczna. Polecam.
Odsłon: 43
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 196
Przyszła jesień a wraz z nią dynia. :) Królowa sezonu jesiennego. Pozytywnie...
Odsłon: 103
Tarte buraki na zimę -przepis podstawowy. Buraczki z tego przepisu są bazą do...
Odsłon: 52
Szybka do zrobienia. Smaczna. Polecam.
Odsłon: 43
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 196
Przyszła jesień a wraz z nią dynia. :) Królowa sezonu jesiennego. Pozytywnie...
Odsłon: 103
Składniki
Masło z cukrem pudrem i jajkiem utrzeć na puszystą masę. Następnie dodać purre z dyni, ekstrakt i ponownie zmiksować.
Wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i imbirem, dokładnie wymieszać. Ciasto ma być dość luźne.
Zwilżonymi w wodzie rękami formować kuleczki wielkości orzecha włoskiego, rozpłaszczyć na posypanej mąką desce, włożyć porcję nadzienia, zawinąć, uformować kulkę.
Ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce, lekko spłaszczyć. Włożyć do nagrzanego do 170 stopni piekarnika i piec około 15 minut.
Zimne ciasteczka oblać rozpuszczoną czekoladą.