Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki deserek z ciasta francuskiego.
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 538
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1373
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25570
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 538
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1373
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25570
Składniki
Wykonanie: Ciasto rozłożyć na stolnicy i wyciąć z niego foremką ciasteczka dowolnego kształtu, po czym posmarować je rozbełtanym jajkiem i posypać cukrem. Przełożyć na formę wyłożoną papierem do pieczenia i upiec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni na złoty kolor i ostudzić. Truskawki opłukać, osuszyć. Banana obrać, rozetrzeć widelcem, szybko wymieszać z sokiem cytrynowym i miodem. Upieczone ciasteczka smarować masą bananową, na wierzch ułożyć truskawki, podawać od razu.