Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki deserek z ciasta francuskiego.
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 182
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 179
Przepis na fasolkę po bretońsku. Tej kultowej potrawy nie trzeba nikomu przed...
Odsłon: 462
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 118
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 182
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 179
Przepis na fasolkę po bretońsku. Tej kultowej potrawy nie trzeba nikomu przed...
Odsłon: 462
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 118
Składniki
Wykonanie: Ciasto rozłożyć na stolnicy i wyciąć z niego foremką ciasteczka dowolnego kształtu, po czym posmarować je rozbełtanym jajkiem i posypać cukrem. Przełożyć na formę wyłożoną papierem do pieczenia i upiec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni na złoty kolor i ostudzić. Truskawki opłukać, osuszyć. Banana obrać, rozetrzeć widelcem, szybko wymieszać z sokiem cytrynowym i miodem. Upieczone ciasteczka smarować masą bananową, na wierzch ułożyć truskawki, podawać od razu.