Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki deserek z ciasta francuskiego.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4806
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13051
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5763
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7343
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4806
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13051
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5763
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7343
Składniki
Wykonanie: Ciasto rozłożyć na stolnicy i wyciąć z niego foremką ciasteczka dowolnego kształtu, po czym posmarować je rozbełtanym jajkiem i posypać cukrem. Przełożyć na formę wyłożoną papierem do pieczenia i upiec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni na złoty kolor i ostudzić. Truskawki opłukać, osuszyć. Banana obrać, rozetrzeć widelcem, szybko wymieszać z sokiem cytrynowym i miodem. Upieczone ciasteczka smarować masą bananową, na wierzch ułożyć truskawki, podawać od razu.