Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyborne i smaczne ciasteczka do herbatki.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5606
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1096
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12193
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5160
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1525
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5606
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1096
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12193
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5160
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1525
Składniki
Wykonanie: Twaróg zmielić, dodać masło, mąkę, sodę oczyszczoną, jajko, szybko zagnieść ciasto i rozwałkować na stolnicy posypanej mąką na grubość 1 cm. Wykrawać szklanka kółka, ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 20 minut. Na złoty kolor. Na ostudzone ciasteczka nakładać truskawki rozgniecione z cukrem pudrem.