Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj zapraszam Was na bezglutenowe i pożywne ciasteczka jaglano - kokosowe z dodatkiem siemienia lnianego i pestek dyni. Takie ciasteczka to smaczna i zdrowa dawka energii. Świetnie smakują z mlekiem lub kakao, a w przygotowaniu są niezwykle proste :)
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 206
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 297
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 289
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 206
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 297
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 289
Składniki
Kaszę jaglaną dokładnie płuczemy i gotujemy ją w 1 szklance mleka oraz 1 szklance wody z dodatkiem szczypty soli. Do ugotowanej i lekko ostudzonej kaszy dodajemy miód, olej kokosowy, 1/3 szklanki mleka oraz jajko i miksujemy wszystko na jednolitą oraz gładką masę. Następnie dodajemy mąkę i wiórki kokosowe, siemię lniane oraz pestki dyni i wszystko dokładnie mieszamy. Z powstałej masy formujemy kuleczki, które delikatnie spłaszczamy i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasteczka pieczemy w temperaturze 180 stopni C przez około 30 - 35 minut (do lekkiego zarumienienia).
Ciasteczka doskonale smakują z ciepłym kakao lub mlekiem. Mogą być świetną przekąską do pracy lub zdrowy deser dla dorosłych i dzieci.
Życzę smacznego! :)