Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj zapraszam Was na bezglutenowe i pożywne ciasteczka jaglano - kokosowe z dodatkiem siemienia lnianego i pestek dyni. Takie ciasteczka to smaczna i zdrowa dawka energii. Świetnie smakują z mlekiem lub kakao, a w przygotowaniu są niezwykle proste :)
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 21816
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 148
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 334
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 447
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 21816
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 148
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 334
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 447
Składniki
Kaszę jaglaną dokładnie płuczemy i gotujemy ją w 1 szklance mleka oraz 1 szklance wody z dodatkiem szczypty soli. Do ugotowanej i lekko ostudzonej kaszy dodajemy miód, olej kokosowy, 1/3 szklanki mleka oraz jajko i miksujemy wszystko na jednolitą oraz gładką masę. Następnie dodajemy mąkę i wiórki kokosowe, siemię lniane oraz pestki dyni i wszystko dokładnie mieszamy. Z powstałej masy formujemy kuleczki, które delikatnie spłaszczamy i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasteczka pieczemy w temperaturze 180 stopni C przez około 30 - 35 minut (do lekkiego zarumienienia).
Ciasteczka doskonale smakują z ciepłym kakao lub mlekiem. Mogą być świetną przekąską do pracy lub zdrowy deser dla dorosłych i dzieci.
Życzę smacznego! :)