Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj zapraszam Was na bezglutenowe i pożywne ciasteczka jaglano - kokosowe z dodatkiem siemienia lnianego i pestek dyni. Takie ciasteczka to smaczna i zdrowa dawka energii. Świetnie smakują z mlekiem lub kakao, a w przygotowaniu są niezwykle proste :)
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118368
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8490
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3131
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2253
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1591
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118368
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8490
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3131
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2253
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1591
Składniki
Kaszę jaglaną dokładnie płuczemy i gotujemy ją w 1 szklance mleka oraz 1 szklance wody z dodatkiem szczypty soli. Do ugotowanej i lekko ostudzonej kaszy dodajemy miód, olej kokosowy, 1/3 szklanki mleka oraz jajko i miksujemy wszystko na jednolitą oraz gładką masę. Następnie dodajemy mąkę i wiórki kokosowe, siemię lniane oraz pestki dyni i wszystko dokładnie mieszamy. Z powstałej masy formujemy kuleczki, które delikatnie spłaszczamy i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasteczka pieczemy w temperaturze 180 stopni C przez około 30 - 35 minut (do lekkiego zarumienienia).
Ciasteczka doskonale smakują z ciepłym kakao lub mlekiem. Mogą być świetną przekąską do pracy lub zdrowy deser dla dorosłych i dzieci.
Życzę smacznego! :)