Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciasteczka wyglądające jak jajka. Super pomysł na Wielkanoc.
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 85
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 293
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 802
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 22802
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 85
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 293
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 802
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 22802
Składniki
Z mąki, szczypty soli, masła, cukru pudru, cukru waniliowego i żółtek zagnieść ciasto. Następnie owinąć je folią i chłodzić min. 30 min. w lodówce. Po tym czasie ciasto rozwałkować i foremką w kształcie jajka wycinać ciasteczka. Układać je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok. 15 minut w temp. 200°C. Po wystygnięciu ciasteczka posypać cukrem pudrem. Dżem zblendować i nałożyć trochę dżemu, aby imitował żółtko.