Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciasteczka wyglądające jak jajka. Super pomysł na Wielkanoc.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5346
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 882
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11778
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5346
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 882
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11778
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Składniki
Z mąki, szczypty soli, masła, cukru pudru, cukru waniliowego i żółtek zagnieść ciasto. Następnie owinąć je folią i chłodzić min. 30 min. w lodówce. Po tym czasie ciasto rozwałkować i foremką w kształcie jajka wycinać ciasteczka. Układać je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok. 15 minut w temp. 200°C. Po wystygnięciu ciasteczka posypać cukrem pudrem. Dżem zblendować i nałożyć trochę dżemu, aby imitował żółtko.