Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciasteczka, które cieszą oczy wyglądem, a podniebienie smakiem. Z podanych proporcji powinno wyjść około 30 ciastek.
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 116
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 132
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 308
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 116
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 132
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 308
Składniki
Migdały zmielić w młynku do kawy lub drobno posiekać. Składniki podzielić na dwie części. Zagnieść ciasto z migdałami i zawinąć w folię. Drugie ciasto zagnieść z kakao i również zawinąć w folię. Obydwa ciasta dać do lodówki na minimum 30 min.
Rozwałkować na stolnicy kawałek jednego i drugiego ciasta. Wykrawać okrągłą foremką ciastka np. z białego ciasta i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Z ciemnego ciasta wykrawać małe kółka, serduszka lub (jak ja) gwiazdki. Ciemne małe ciastka nałożyć na białe. Następnie robić odwrotnie tzn. z ciemnego ciasta wykrawać duże ciastka, a na nich układać małe białe ciasteczka. Piec w nagrzanym piekarniku 10-12 min w 180 st. C.
Po wystudzeniu ciastka przyozdobić. Białe lukrem (cukier puder z wodą), a ciemne roztopioną czekoladą. Ja nakładałam lukier i czekoladę przy pomocy widelca.