Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
tutaj podaje przepis na ciasteczka kruche przekladane konfitura i na zeberkowe spiralki a w nastepnym podam na pozostale
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10893
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6252
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5389
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13194
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4937
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10893
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6252
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5389
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13194
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4937
Składniki
skladniki na ciasto czyli maka, zoltko, 5 dkg cukru, proszek i maslo siekamy a nastepnie zagniatamy i wkladamy na godzine do lodowki
jezeli chcemy zrobic ciasteczka przekladane konfitura ciasto nalezy rozwalkowac i wycinac dowolne w zaleznosci od okazji ksztalty w polowie zrobic dziurki, ciastka z dziurka posypujemy cukrem pudrem a cale smarujemy kofitura i skladamy
jezeli chcemy zrobic zeberkowe spiralki ciastko zagniatajac dzielimy na pol dopolowy dajemy kakao, obie czesci osobno rozwalkowac polozyc jedna na druga i zwinac w ciasna rolade, kroic krazki grubosci okolo 5 minimetrow, czesc ciastek urosnie nam bardziej w stozki tworzac piramidki czesc mniej dobieramy jeden stozek jedno bardziej plaskie wypelniamy nutella skadamy jedno z drugim
w jednym i drugim przypadku ciastka pieczemy w 180 stopniach okolo 10-12 minut