Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciasteczka z masą kawową i delikatną nutką pomarańczy
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10852
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6229
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5382
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13158
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4893
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10852
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6229
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5382
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13158
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4893
Składniki
Masło utrzeć z cukrem,dodać jajko i dalej ucierać,następnie dodać łyżkę rozpuszczonej kawy i przesianą mąkę.Wymieszać dobrze składniki i formować kulki wielkości orzecha włoskiego i delikatnie rozpłaszczać (ja robiłam to palcami przez co powstał falisty kształt). Tak przygotowane ciasteczka kłaść na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wkładamy do nagrzanego do 180 st piekarnika i pieczemy ok 25-30 min. Gdy ciasteczka będą stygły robimy masę:masło,cukier puder,skórkę,sok z pomarańczy i kawę ucieramy razem na jednolitą masę. Na środek wystudzonego ciasteczka kładziemy trochę masy i zlepiamy drugim ciasteczkiem i tak robimy z resztą. Ze względu na masę,w ciepłe dni najlepiej ciasteczka przechowywać w lodówce,smacznego:)