Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciasteczka z masą kawową i delikatną nutką pomarańczy
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 981
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113408
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1460
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 981
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113408
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1460
Składniki
Masło utrzeć z cukrem,dodać jajko i dalej ucierać,następnie dodać łyżkę rozpuszczonej kawy i przesianą mąkę.Wymieszać dobrze składniki i formować kulki wielkości orzecha włoskiego i delikatnie rozpłaszczać (ja robiłam to palcami przez co powstał falisty kształt). Tak przygotowane ciasteczka kłaść na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wkładamy do nagrzanego do 180 st piekarnika i pieczemy ok 25-30 min. Gdy ciasteczka będą stygły robimy masę:masło,cukier puder,skórkę,sok z pomarańczy i kawę ucieramy razem na jednolitą masę. Na środek wystudzonego ciasteczka kładziemy trochę masy i zlepiamy drugim ciasteczkiem i tak robimy z resztą. Ze względu na masę,w ciepłe dni najlepiej ciasteczka przechowywać w lodówce,smacznego:)