Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciasteczka z masą kawową i delikatną nutką pomarańczy
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326482
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12093
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16888
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5526
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326482
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12093
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16888
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5526
Składniki
Masło utrzeć z cukrem,dodać jajko i dalej ucierać,następnie dodać łyżkę rozpuszczonej kawy i przesianą mąkę.Wymieszać dobrze składniki i formować kulki wielkości orzecha włoskiego i delikatnie rozpłaszczać (ja robiłam to palcami przez co powstał falisty kształt). Tak przygotowane ciasteczka kłaść na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wkładamy do nagrzanego do 180 st piekarnika i pieczemy ok 25-30 min. Gdy ciasteczka będą stygły robimy masę:masło,cukier puder,skórkę,sok z pomarańczy i kawę ucieramy razem na jednolitą masę. Na środek wystudzonego ciasteczka kładziemy trochę masy i zlepiamy drugim ciasteczkiem i tak robimy z resztą. Ze względu na masę,w ciepłe dni najlepiej ciasteczka przechowywać w lodówce,smacznego:)