Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ciastka dla kawoszy i nie tylko
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 128
Pierogi ruskie uwielbiam od najmłodszych lat, a smak na nie miałam już od daw...
Odsłon: 176
Dzisiaj coś sprawdzonego gdyż kuchnia indyjska jest smaczna i lubiana
Odsłon: 315
Moja dzisiejsza ciap kapusta jest przygotowana do zagęszczonego sosu z pieczo...
Odsłon: 319
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 128
Pierogi ruskie uwielbiam od najmłodszych lat, a smak na nie miałam już od daw...
Odsłon: 176
Dzisiaj coś sprawdzonego gdyż kuchnia indyjska jest smaczna i lubiana
Odsłon: 315
Moja dzisiejsza ciap kapusta jest przygotowana do zagęszczonego sosu z pieczo...
Odsłon: 319
Składniki
1. masło ucieramy na puszystą masę i dodajemy cukier, żółtka i ekstrakt
2. mąki, kakao, kawę i proszek mieszamy razem
3. dodajemy do utartego masła i zagniatamy ciasto
4. gotowe ciasto zawijamy w folię spożywczą lub ściereczkę i wkładamy na godzinę do lodówki
5. po tym czasie wyjmujemy ciasto i odrywamy małe kawałki i formujemy kuleczki
6. patyczkiem do szaszłyków robimy wgłębienie na środku każdej kulki
7. blachę wykładamy papierem do pieczenia i układamy ciasteczka
8. pieczemy w nagrzanym wcześniej piekarniku w 180 stopni około 7 minut