Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 4999
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 1859
Polecam. Dużo dobra, domowe jedzenie.
Odsłon: 50
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 4999
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 1859
Polecam. Dużo dobra, domowe jedzenie.
Odsłon: 50
Składniki
Tłuszcz utarłem z cukrem i jedną torebką cukru waniliowego. W trakcie ucierania wbijałem kolejno jajka. Dodałem otartą skórkę z cytryny. Mąkę wymieszałem z budyniem i proszkiem do pieczenia. Przesiałem do masy, Starannie wymieszałem wszystkie składniki (masa ma być jednolita). Blachę posmarowałem tłuszczem ,wylałem ciasto. Wierzch posypałem wiórkami i cukrem waniliowym. Wstawiłem do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 stopni C i piekłem 30 min. Wyjąłem blachę ,pokroiłem w romby po ostygnięciu ciasta.