Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smaczne, proste w przygotowaniu oraz pachnące kokosem ciasteczka z chrupiącymi orzeszkami arachidowymi.
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 122
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 80
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 551
Faworki, nazywane także chrustem, to słodki przysmak, którego nie może zabrak...
Odsłon: 5361
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 122
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 80
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 551
Faworki, nazywane także chrustem, to słodki przysmak, którego nie może zabrak...
Odsłon: 5361
Składniki
Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy proszek do pieczenia, wiórki kokosowe, mieloną kurkumę oraz szczyptę soli i mieszamy wszystkie suche składniki.
Do drugiej misy dodajemy olej kokosowy, 3 łyżki mleka, jajko i dwa żółtka, oba cukry (trzcinowy i waniliowy), kilka kropel aromatu waniliowego i miksujemy wszystkie składniki. Powstałą masę łączymy z suchymi składnikami i zagniatamy ciasto.
Ciasto rozwałkowujemy i wycinamy foremką ciasteczka, które moczymy w białkach wymieszanych z cukrem pudrem*. * dzięki temu ciasteczka będą ładnie błyszczeć Uformowane ciasteczka układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wciskamy w nie połówki orzeszków arachidowych. Blaszkę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i pieczemy około 10 minut. Życzę smacznego! :)