Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smaczne, proste w przygotowaniu oraz pachnące kokosem ciasteczka z chrupiącymi orzeszkami arachidowymi.
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 126
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1167
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1205
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13300
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 126
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1167
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1205
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13300
Składniki
Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy proszek do pieczenia, wiórki kokosowe, mieloną kurkumę oraz szczyptę soli i mieszamy wszystkie suche składniki.
Do drugiej misy dodajemy olej kokosowy, 3 łyżki mleka, jajko i dwa żółtka, oba cukry (trzcinowy i waniliowy), kilka kropel aromatu waniliowego i miksujemy wszystkie składniki. Powstałą masę łączymy z suchymi składnikami i zagniatamy ciasto.
Ciasto rozwałkowujemy i wycinamy foremką ciasteczka, które moczymy w białkach wymieszanych z cukrem pudrem*. * dzięki temu ciasteczka będą ładnie błyszczeć Uformowane ciasteczka układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wciskamy w nie połówki orzeszków arachidowych. Blaszkę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i pieczemy około 10 minut. Życzę smacznego! :)