Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka są bardzo kruche, a z kremem pomarańczowym smakują wyśmienicie. Polecam.
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 746
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1543
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6065
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8916
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 746
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1543
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6065
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8916
Składniki
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia. Wymieszać z przyprawą do piernika, kakao i cukrem pudrem. Następnie dodać żółtka i drobno pokrojone masło. Można posiekać nożem i następnie zagnieść ciasto. Ja wykonałam tą czynność blenderem. Gdy ciasto będzie już jednolite zawinąć w folię i dać je na 20 minut do zamrażarki. Potem rozwałkować podsypując nieco mąką. Wykrawać różne wzory. Należy pamiętać, że w co drugim ciastku powinna być dziurka. Zrobiłam ją naparstkiem. Piec w foremce wyłożonej papierem do pieczenia 8-10 minut w 180 st. C. Po upieczeniu i wystudzeniu przełożyć kremem pomarańczowym. Przepis na krem pomarańczowy we wcześniejszym przepisie. Ciasteczka będące na wierzchu przed przełożeniem posypać cukrem pudrem. Część celowo nie posypałam. Dało to ciekawy efekt na talerzu.