Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka są bardzo kruche, a z kremem pomarańczowym smakują wyśmienicie. Polecam.
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 2145
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 7026
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 1132
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 2145
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 7026
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 1132
Składniki
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia. Wymieszać z przyprawą do piernika, kakao i cukrem pudrem. Następnie dodać żółtka i drobno pokrojone masło. Można posiekać nożem i następnie zagnieść ciasto. Ja wykonałam tą czynność blenderem. Gdy ciasto będzie już jednolite zawinąć w folię i dać je na 20 minut do zamrażarki. Potem rozwałkować podsypując nieco mąką. Wykrawać różne wzory. Należy pamiętać, że w co drugim ciastku powinna być dziurka. Zrobiłam ją naparstkiem. Piec w foremce wyłożonej papierem do pieczenia 8-10 minut w 180 st. C. Po upieczeniu i wystudzeniu przełożyć kremem pomarańczowym. Przepis na krem pomarańczowy we wcześniejszym przepisie. Ciasteczka będące na wierzchu przed przełożeniem posypać cukrem pudrem. Część celowo nie posypałam. Dało to ciekawy efekt na talerzu.