Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczarki w słodkiej wersji.
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 469
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16703
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 393
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 469
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16703
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 393
Składniki
Masło miksujemy z cukrem pudrem. Dodajemy jajko, żółtko, obydwie mąki, sodę i śmietanę. Wyrabiamy ciasto.
Z ciasta formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego. Koniec butelki wtykamy w kakao, a następnie wciskamy w kulkę ciasta. Czynność powtarzamy do wyczerpani kulek z ciasta.
Ciasteczka przekładamy na blaszkę wyłożona papierem do pieczenia w niewielkiej odległości.
Ciasteczka pieczemy w piekarniku nagrzanym do temp. 170'C przez około 20 minut. Po upieczeniu studzimy na kratce. Smacznego !!!
;-D
;-)))