Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczarki w słodkiej wersji.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15739
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4751
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 419
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15739
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4751
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 419
Składniki
Masło miksujemy z cukrem pudrem. Dodajemy jajko, żółtko, obydwie mąki, sodę i śmietanę. Wyrabiamy ciasto.
Z ciasta formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego. Koniec butelki wtykamy w kakao, a następnie wciskamy w kulkę ciasta. Czynność powtarzamy do wyczerpani kulek z ciasta.
Ciasteczka przekładamy na blaszkę wyłożona papierem do pieczenia w niewielkiej odległości.
Ciasteczka pieczemy w piekarniku nagrzanym do temp. 170'C przez około 20 minut. Po upieczeniu studzimy na kratce. Smacznego !!!
;-D
;-)))