Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Piekę je bardzo często bo są szybkie i łatwe do przygotowania. Są również wspaniałe i smaczne. Doskonale nadają się na osłodę, ciąż jeszcze ponurych, wieczorów.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 226
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 802
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 935
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 142
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2833
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 226
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 802
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 935
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 142
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2833
Składniki
Utrzeć margarynę z cukrem, śmietaną i jajkami. Gdy stworzą jednolitą masę dodać mąkę i proszek do pieczenia. Wyrobić gładkie ciasto. Cienko je rozwałkować, wyciąć foremką ciastka – nie za duże, najlepiej kółeczka. Następnie układać na wysmarowaną margaryną blachę. Piec w temperaturze 180-200ºC przez około 10-15 minut, aż będą złociste. Kiedy ciastka są jeszcze ciepłe, połowę z nich posmarować powidłem lub kremem czekoladowym, a następnie drugą połowę ułożyć na ciastkach posmarowanych powidłem. Odstawić, aby ostygły. Kruche ciasteczka z dżemem lub czekoladą robi się błyskawicznie. Na pewno dodadzą nam energii, jeśli zjemy je do porannej kawy, albo umilą popołudnie z filiżanką herbaty. Są smaczne. Polecam!