Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Piekę je bardzo często bo są szybkie i łatwe do przygotowania. Są również wspaniałe i smaczne. Doskonale nadają się na osłodę, ciąż jeszcze ponurych, wieczorów.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5233
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 809
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11631
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5035
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1281
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5233
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 809
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11631
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5035
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1281
Składniki
Utrzeć margarynę z cukrem, śmietaną i jajkami. Gdy stworzą jednolitą masę dodać mąkę i proszek do pieczenia. Wyrobić gładkie ciasto. Cienko je rozwałkować, wyciąć foremką ciastka – nie za duże, najlepiej kółeczka. Następnie układać na wysmarowaną margaryną blachę. Piec w temperaturze 180-200ºC przez około 10-15 minut, aż będą złociste. Kiedy ciastka są jeszcze ciepłe, połowę z nich posmarować powidłem lub kremem czekoladowym, a następnie drugą połowę ułożyć na ciastkach posmarowanych powidłem. Odstawić, aby ostygły. Kruche ciasteczka z dżemem lub czekoladą robi się błyskawicznie. Na pewno dodadzą nam energii, jeśli zjemy je do porannej kawy, albo umilą popołudnie z filiżanką herbaty. Są smaczne. Polecam!