Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na szybkie i proste w przygotowaniu kukurydziane ciasteczka z czekoladą i orzeszkami arachidowymi. Słodka przekąska, świetna dla wszystkich tych, którzy unikają glutenu. Ciasteczka są delikatne i puszyste.
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 51
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 45
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 72
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 20
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 51
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 45
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 72
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 20
Składniki
Masło rozpuszczamy i studzimy. Czekoladę kroimy w kostkę. Do dużej miski dodajemy mąkę kukurydzianą*, sodę oczyszczoną, kurkumę i ksylitol**. Mieszamy wszystkie suche składniki. Następnie dodajemy mleko, aromat, przestudzone masło oraz jajka i zagniatamy ciasto. Na sam koniec dodajemy kawałki czekolady i orzechy. * Pamiętajmy, aby użyć własnie mąki, a nie skrobi kukurydzianej. ** Zamiast ksylitolu możemy użyć cukru i zwiększyć jego ilość - wtedy ciastka będą słodsze. Kawałki ciasta odrywamy i formujemy ciasteczka. Możemy zrobić większe:
oraz mniejsze:
Uformowane ciasteczka układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C na około 10 - 12 minut. Życzę smacznego! :)