Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka są kruche i nieprzesłodzone. Od koleżanki, która wpadła do mnie na kawę zebrałam wiele pochwał. Z podanych proporcji powinno wyjść około 30 ciastek.
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 517
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2681
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 736
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 2967
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 517
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2681
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 736
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 2967
Składniki
Mąkę kukurydzianą przesiać do miski. Dodać masło, cukier puder, cukier migdałowy, proszek do pieczenia, żółtko i jogurt. Zarobić ciasto. Gdyby się kleiło, dodać jeszcze trochę mąki. Ciasto dać do lodówki na pół godziny. Następnie rozwałkować na stolnicy na grubość 1 cm. Wykrawać foremką ciasteczka np. jak ja serduszka. Ciastka umieścić na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Posmarować je rozkłóconym białkiem, w którym należy rozpuścić drugi cukier migdałowy. Ciastka posypać uprażonym na suchej patelni sezamem. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 st. C aż do zrumienienia, czyli 10-12 minut.