Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka są kruche i nieprzesłodzone. Od koleżanki, która wpadła do mnie na kawę zebrałam wiele pochwał. Z podanych proporcji powinno wyjść około 30 ciastek.
 
         
         
         
            Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 17470
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6674
 
            Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 17470
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6674
 
         
         
                Składniki
Mąkę kukurydzianą przesiać do miski. Dodać masło, cukier puder, cukier migdałowy, proszek do pieczenia, żółtko i jogurt. Zarobić ciasto. Gdyby się kleiło, dodać jeszcze trochę mąki. Ciasto dać do lodówki na pół godziny. Następnie rozwałkować na stolnicy na grubość 1 cm. Wykrawać foremką ciasteczka np. jak ja serduszka. Ciastka umieścić na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Posmarować je rozkłóconym białkiem, w którym należy rozpuścić drugi cukier migdałowy. Ciastka posypać uprażonym na suchej patelni sezamem. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 st. C aż do zrumienienia, czyli 10-12 minut.