Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka są kruche i nieprzesłodzone. Od koleżanki, która wpadła do mnie na kawę zebrałam wiele pochwał. Z podanych proporcji powinno wyjść około 30 ciastek.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8694
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7310
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5002
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327996
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8694
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7310
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5002
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327996
Składniki
Mąkę kukurydzianą przesiać do miski. Dodać masło, cukier puder, cukier migdałowy, proszek do pieczenia, żółtko i jogurt. Zarobić ciasto. Gdyby się kleiło, dodać jeszcze trochę mąki. Ciasto dać do lodówki na pół godziny. Następnie rozwałkować na stolnicy na grubość 1 cm. Wykrawać foremką ciasteczka np. jak ja serduszka. Ciastka umieścić na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Posmarować je rozkłóconym białkiem, w którym należy rozpuścić drugi cukier migdałowy. Ciastka posypać uprażonym na suchej patelni sezamem. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 st. C aż do zrumienienia, czyli 10-12 minut.