Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka są kruche i nieprzesłodzone. Od koleżanki, która wpadła do mnie na kawę zebrałam wiele pochwał. Z podanych proporcji powinno wyjść około 30 ciastek.
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 627
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1384
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25731
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 627
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1384
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25731
Składniki
Mąkę kukurydzianą przesiać do miski. Dodać masło, cukier puder, cukier migdałowy, proszek do pieczenia, żółtko i jogurt. Zarobić ciasto. Gdyby się kleiło, dodać jeszcze trochę mąki. Ciasto dać do lodówki na pół godziny. Następnie rozwałkować na stolnicy na grubość 1 cm. Wykrawać foremką ciasteczka np. jak ja serduszka. Ciastka umieścić na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Posmarować je rozkłóconym białkiem, w którym należy rozpuścić drugi cukier migdałowy. Ciastka posypać uprażonym na suchej patelni sezamem. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 st. C aż do zrumienienia, czyli 10-12 minut.