Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo smaczne i łatwe ciasto do zrobienia
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4096
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11222
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6452
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5452
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13444
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5213
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4096
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11222
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6452
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5452
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13444
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5213
Składniki
Mąkę siekamy z 2 kostkami masła, proszkiem do pieczenia, dodajemy 3 marchewki / starte na grubszych oczkach ..Szybko zagniatamy ciasto , owijamy folią i wkładamy do lodówki na 20-30 min.
Nastepnie , po wyjęciu z lodówki, rozwałkujemy ciasto, kroimy np.w koperty, w kwadraty i smarujemy powidłami, lub robimy w całości jako ciasto.Blaszkę do ciasta smarujemy masłem.Rozgrzewamy piekarnik do 180"C i pieczemy 25-30 min. Po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem.