Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Okrągłe kruche ciasteczka marcepanowe, które przygotujecie w ekspresowym tempie z zaledwie kilku składników. Długo zachowują świeżość i smak. Z pewnością przypadną do gustu wszystkim wielbicielom migdałów i marcepanu.
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6937
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5223
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2298
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6937
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5223
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2298
Składniki
Miękkie masło przełóż do miski. Dodaj cukier puder. Składniki wymieszaj.
Masę marcepanową zatrzyj na tarce i dodaj do maślanej masy, wbij dwa żółtka jaj. Składniki wymieszaj. Na koniec do ciasta wsyp mąkę pszenną i skrobię ziemniaczaną. Składniki zagnieć na gładkie, jednolite ciasto.
Wyrobione ciasto owiń folią spożywczą i wstaw na godzinę do lodówki.
Schłodzone ciasto wyciągnij z lodówki, odwiń z folii. Formuj równej wielkości kulki. Ciasteczka układaj na blasze wyścielonej papierem do pieczenia w równych odstępach.
Każdą kulkę ciasta rozpłaszcz tłuczkiem do mięsa, tak aby na każdym ciasteczku odbił się ładny wzorek.
Ciasteczka marcepanowe piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 15 minut (do delikatnego zrumienienia).