Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Okrągłe kruche ciasteczka marcepanowe, które przygotujecie w ekspresowym tempie z zaledwie kilku składników. Długo zachowują świeżość i smak. Z pewnością przypadną do gustu wszystkim wielbicielom migdałów i marcepanu.
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 13687
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 2886
Puree z kalafiora to pyszna alternatywa dla klasycznego, ziemniaczanego. Cech...
Odsłon: 1190
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 13687
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 2886
Puree z kalafiora to pyszna alternatywa dla klasycznego, ziemniaczanego. Cech...
Odsłon: 1190
Składniki
Miękkie masło przełóż do miski. Dodaj cukier puder. Składniki wymieszaj.
Masę marcepanową zatrzyj na tarce i dodaj do maślanej masy, wbij dwa żółtka jaj. Składniki wymieszaj. Na koniec do ciasta wsyp mąkę pszenną i skrobię ziemniaczaną. Składniki zagnieć na gładkie, jednolite ciasto.
Wyrobione ciasto owiń folią spożywczą i wstaw na godzinę do lodówki.
Schłodzone ciasto wyciągnij z lodówki, odwiń z folii. Formuj równej wielkości kulki. Ciasteczka układaj na blasze wyścielonej papierem do pieczenia w równych odstępach.
Każdą kulkę ciasta rozpłaszcz tłuczkiem do mięsa, tak aby na każdym ciasteczku odbił się ładny wzorek.
Ciasteczka marcepanowe piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 15 minut (do delikatnego zrumienienia).