Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Okrągłe kruche ciasteczka marcepanowe, które przygotujecie w ekspresowym tempie z zaledwie kilku składników. Długo zachowują świeżość i smak. Z pewnością przypadną do gustu wszystkim wielbicielom migdałów i marcepanu.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 328
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 29235
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9030
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 762
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 328
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 29235
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9030
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 762
Składniki
Miękkie masło przełóż do miski. Dodaj cukier puder. Składniki wymieszaj.
Masę marcepanową zatrzyj na tarce i dodaj do maślanej masy, wbij dwa żółtka jaj. Składniki wymieszaj. Na koniec do ciasta wsyp mąkę pszenną i skrobię ziemniaczaną. Składniki zagnieć na gładkie, jednolite ciasto.
Wyrobione ciasto owiń folią spożywczą i wstaw na godzinę do lodówki.
Schłodzone ciasto wyciągnij z lodówki, odwiń z folii. Formuj równej wielkości kulki. Ciasteczka układaj na blasze wyścielonej papierem do pieczenia w równych odstępach.
Każdą kulkę ciasta rozpłaszcz tłuczkiem do mięsa, tak aby na każdym ciasteczku odbił się ładny wzorek.
Ciasteczka marcepanowe piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 15 minut (do delikatnego zrumienienia).